Türkiye-Kazakistan İş Forumuna Katılım Sağladık

25.04.2024

Türkiye-Kazakistan İş Forumu, TOBB ve DEİK işbirliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov’un katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler ‘de gerçekleştirildi.
 
Türkiye Tohumculuk Sektörünü temsilen TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gençer, TÜRKTOB Başkanı Hacı Ömer Güler, TSÜAB Başkan Yardımcısı Yunus Yumuşak, TSÜAB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Tüysüz ve Turgay Kan, BİSAB Başkanı ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Selami Yazar ile FİDEBİRLİK Başkanı ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Yıldırım katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Oljas Bektenov, DEİK Başkanı Nail Olpak, Kazakh Invest Başkanı Yerzhan Yelekeyev ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği toplantıya çok sayıda iş insanı katılım sağladı.
Toplantıda, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) ile Kazakistan Cumhuriyeti Zhambyl Bölge Valiliği arasından bir işbirliği mutabakatı imzalandı.
 
Zhambyl Bölgesi’nde bir pilot demonstrasyon çiftliği oluşturma projesinin detaylarının belirlendiği mutabakat, TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer ve Zhambyl Bölgesi Vali Yardımcısı Abilkhaiyr Tamabek tarafından imza altına alındı.
 
Türkiye Kazakistan tohumculuk sektörleri arasındaki ilişkileri geliştirecek protokolün hayırlı olmasını dileriz.