Özbekistan Tarım Müşavirliği görevine atanan Burhan Demirok ECOSA ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer’i ziyaret etti.

24.10.2023

Özbekistan Tarım Müşavirliği görevine atanan Burhan Demirok, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) ve Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) Başkanı Yıldıray Gençer'i ziyaret etti. 

Sayın Demirok’a yeni görevinde başarılar dileyen Gençer, TİKA tarafından desteklenen Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, TÜRKTOB ve TSÜAB tarafından yürütülen “Özbekistan Tohumculuk Sektörünün Geliştirilmesi ve Uluslararası Mevzuata Uyumlaştırılması Ortak Girişimi” projesi hakkında bilgi vererek projenin hızlandırılması konusunda destek talebinde bulundu.

TSÜAB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hamit Ayanoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Bahattin Bozkurt’un da katıldığı görüşmede Gençer;

“Görev sorumluluğunuzda bulunan Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Kırgızistan olmak üzere gönül coğrafyamızdaki ülkeler ile tohumculuk alanında ortak çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye tohumculuk sektörü olarak son 30-35 yılda çok iyi seviyelere geldik ve yaptığımız ikili projeler ile tohumculuk sistemimizi uluslararası standartlara uygun hale getirdik.

Geçmiş tecrübelerimize dayanarak uygulamakta olduğumuz sistemi çeşit tescil ve kayıt süreçlerinde genel gerekliliklerin belirlenmesi konularında Özbekistan ile paylaşacağız. Bölge tohumculuğunun gelişmesine yardımcı olmak ve karşılıklı olarak tohumluk ticaretinin kolaylaşması projemizin temel amaçlarındandır. Yürüttüğümüz projenin tohumluk üretimi ve ihracatındaki olumlu yansımalarını göreceğiz.

Bizler tohumculuk sektörü olarak yanınızdayız. Sizden de sektörümüze yönelik çalışmalarda destek bekliyoruz. Yeni görevinizin iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirmesini dilerim” dedi.