TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gençer Gönen’de Düzenlenen Geleneksel Çeltik Tarla Günü Etkinliğine Katıldı

4.09.2023

.
Programın açılışında konuşan Yıldıray Gençer, sektör paydaşlarını bir araya getiren bu etkinliğin hem tohumculuk sektörü hem de çeltik çiftçileri adına önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“İklim koşullarının değişmesi, artan dünya nüfusuna karşın azalan ekim alanları tohumculuk sektörüne her gün daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Bu tarla gününde de çeşitlerini inceleme fırsatı bulduğumuz çok kıymetli bitki ıslahçılarımız, değişen şartlara uygun, hastalık ve zararlılara dayanıklı, daha az girdi ile daha fazla verim alabileceğimiz çeşitleri geliştirmek için emek sarf ediyorlar.
Bitkisel üretimin her ayağında olmazsa olmazımız sertifikalı tohumdur. Çabamız ekilebilir her karış toprağı sertifikalı tohum ile buluşturmaktır. Bunu sadece arpa buğday özelinde söylemiyoruz, çeltik için de en önemli husus kaliteli, sağlıklı, adına doğru yani sertifikalı tohumla üretime başlamaktır.
Kaliteli bir tohumluk kullanırsanız üretimden maksimum verim alırsınız. Ancak tohuma önem vermezseniz tüm üretim aşamalarını hatasız yapsanız dahi istediğiniz verimde ve kalitede ürün elde edemezsiniz.”
Konuşmaların ardından etkinliğin resmi açılışını yapan katılımcılar, stantları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.