TSÜAB Heyeti İtalyan Tohumculuk Sektörünü Yerinde İnceledi

24.06.2023

TSÜAB’ın T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi-URGE” Tebliğ kapsamında aldığı destekle yürütmekte olduğu Hububat Tohumculuğunun Geliştirilmesi-II Projesinin yurt dışı pazarlama faaliyeti İtalya’da gerçekleştirildi.

İtalya tohumculuk sektörünün yapısı, tohumculukla ilgili kurumların işleyişi ve özel sektör firmaları ile iş birliği olanaklarının görüşülmesi amacıyla düzenlenen heyete 10 firma temsilcisi ile TSÜAB Yönetim Kurulu ve sekretaryasından katılım sağlandı.

Heyet kapsamında; İtalya Tohumcular Birliği (ASSOMENTI), Bologna Üniversitesi Tarım ve Gıda Bilimleri Bölümü Tohum Araştırma ve Analiz Laboratuvarı (LaRAS) ile İtalya’nın önde gelen tohum firmalarının üretim parselleri ve işleme tesisleri ziyaret edildi.

Ziyaretler sırasında; 100. Yılını kutlayan ve hububat, endüstri bitkileri, yem bitkileri ve sebze olmak üzere 155 üyeye sahip olan Assosementi’nin alanında uzman personelleri İtalyan tohumculuk sektörüne yönelik sunumlar yaptı.

Heyet, Assosementi ziyaretinin ardından 1924 yılından ISTA akreditasyonu alan Bologna Üniversitesi Tarım ve Gıda Bilimleri Bölümü Tohum Araştırma ve Analiz Laboratuvarını (LaRAS) ve CREA-GB Enstitüsünün Gen Bilimleri Araştırma Merkezini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.