“TSÜAB 2023 YILI STAJ PROGRAMI ANKARA’DA BAŞLADI”

4.07.2023

“TSÜAB 2023 YILI STAJ PROGRAMI ANKARA’DA BAŞLADI”

TSÜAB tarafından tohumculuk alanında bilgi sahibi Ziraat Mühendislilerinin yetişmesine destek amacıyla düzenlenen staj programı 38 öğrencinin katılımı ile Ankara Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezinde (UTEM) başladı.

Staj Programının açılışını yapan TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, tohumculuk sektörünün hızlı bir ivmeyle büyüdüğünü ve alanında uzmanlaşmış Ziraat Mühendisi ihtiyacı duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ülkelerin bağımsızlıklarını koruyabilmeleri için gıdaya ve gıdanın temel girdisi olan tohuma sahip olmaları gerekmektedir. Bizler artık kendi ihtiyacını karşılayabilen ve 117 ülkeye ihracat yapan güçlü bir sektörün paydaşlarıyız.

Sayısı bini geçen tohumculuk şirketimiz ARGE, üretim, dağıtım ve pazarlama konularında kapasitelerini her geçen gün artırmaktadır. Bu gelişimin doğal bir sonucu olarak tohumculuk alanında uzmanlık sahibi teknik personel ihtiyacı da artmaktadır.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak; tohumculuk sanayisinin nitelikli ve alanında uzmanlaşmaya yönelmiş ziraat mühendisi ihtiyacının karşılanmasını sağlamak gayesiyle 2010 yılında bu yana staj programı uygulamasını başlattık.

Ülkemizin seçkin Ziraat Fakültelerinden gelen Ziraat Mühendisi adaylarını bir hafta Ankara’da misafir edip tohumculuk sektörünü anlatıyor, ardından TSÜAB üyesi tohumculuk şirketlerimizde staj yapma imkanı sağlıyoruz. Bu yıl on üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz staj programına katılan siz genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

Staj süreciniz boyunca tohum firmalarımızın yürütmüş olduğu çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulacaksınız. Aynı zamanda bir meslektaşınız olarak bunun önemli bir fırsat olduğunu unutmamanızı, dikkatli ve gayretli olmanızı, kendi ilgi alanınıza giren ve yatkın olduğunuz tohumculuk faaliyetlerini en kısa zamanda belirleyerek bu alanda bilimsel ve teknik bilgi seviyenizi artırmanızı tavsiye ediyorum.”

Staj programı, açılışın konuşmalarının ardından Tohumculuk Sektörü paydaşlarının yaptığı sunumlarla devam etti.