“TOHUM SANAYİCİLERİ ANKARA’DA BULUŞTU”

21.08.2023

29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen TSÜAB Genel Kurulu’nda seçilerek göreve gelen Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu, Hakem Heyeti ve Üst Birlik temsilcileri ile TSÜAB Sekretaryası Ankara’da sektör değerlendirme toplantısında buluştu.
Yıldıray Gençer’in başkanlığında gerçekleşen buluşmada gündem maddelerini; tohumculuk sektörünün son durumu, yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalar ve 2025 ISF Tohumculuk Kongresi hazırlıkları oluşturdu.
Gençer toplantının açılışında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek özetle şunları kaydetti:
“Yeni dönemde görev alan tüm temsilcilerimize hayırlı olsun dileklerimi bir kez daha iletiyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Tecrübeleri ile çalışmalarımızda yol gösterecek, sahip olduğu bilgi ve beceriyi paylaşabilecek tüm kurul üyelerimizle sıklıkla bir araya gelecek, her konuda tam koordinasyon içerisinde olmaya özen göstereceğiz.
Çalıştığınız ürün gruplarında, üretim süreçlerinde ve diğer konulardaki gözlemlerinizi, sorunlarınızı hep birlikte masaya yatıracak, sektör temsilcilerini daha çok dinleyecek, çözüm önerilerimizi ortak akılla oluşturacağız.
Tarım ve Orman Bakanlığımız ve sektörümüzün iletişim içerisinde olduğu diğer Bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta kalmayı sürdüreceğiz. Süregelen sorunlarımızın üzerine daha fazla gidecek, oluşturulacak tohumculuk politikalarında aktif rol oynamaya devam edeceğiz.
Malumunuz olduğu üzere 2025 yılında Türkiye olarak büyük bir Kongre’ye ev sahipliği yapacağız. Tüm Kurullarımız ve Sekretaryamız ile İstanbul’da düzenleyeceğimiz 2025 yılı ISF Dünya Tohumculuk Kongresi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edip, ülkemize yakışır bir Kongre gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
Bu süreçlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmamızın Türkiye Tohumculuk Sektörüne büyük katkı sağlayacağına eminim.”
Karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı toplantının ardından Kurullar kendi içlerinde toplanarak görev dağılımlarını gerçekleştirdi.
Yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Yıldıray Gençer güven tazeleyerek yeniden Başkan seçildi. Yeni dönemde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını Yunus Yumuşak, Sayman Üyeliği ise Turgay Kan devraldı.