“TÜRK TOHUMCULARI CAPE TOWN’DA DÜNYA TOHUMCULARI İLE BULUŞTU”

13.06.2023

“TÜRK TOHUMCULARI CAPE TOWN’DA DÜNYA TOHUMCULARI İLE BULUŞTU”

TSÜAB’ın yürüttüğü Sebze ve Hububat Tohumculuğunun Geliştirilmesi URGE Projeleri ve Sektörel Ticaret Heyeti katılımcıları, Cape Town’da düzenlenen ISF Dünya Tohumculuk Kongresinde dünyanın dört bir yanından gelen tohumculuk şirketleri ile bir araya geldi.

*

TSÜAB’ın Ticaret Bakanlığı’ndan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi-URGE Tebliği kapsamında aldığı destekle yürütmekte olduğu “Sebze Tohumculuğunun Geliştirilmesi” ve “Hububat Tohumculuğunun Geliştirilmesi-I” projelerinin yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve Sektörel Ticaret Heyeti programı 2-9 Haziran 2023 tarihlerinde Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da düzenlenen ISF Dünya Tohumculuk Kongresi’nde gerçekleştirildi.

1924 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan ISF Kongresi bu yıl 1278 katılımcı ile Cape Town’da düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından tohumculuk şirketlerinin bir araya gelmelerini sağlayan ve sektörün en önemli faaliyetlerinden biri olan ISF Kongresine, Türkiye tohumculuk sektörünü temsilen TSÜAB Yönetim Kurulu Üyeleri ile 52 temsilci katılım sağladı. 

Kongrenin son günü Türkiye Cumhuriyeti Pretorya Büyükelçisi Sayın Ayşegül Kandaş Türkiye’den gelen sektör temsilcilerimizi ziyaret ederek Türkiye tohumculuk sektörü ve yapılan iş görüşmeleri hakkında bilgi aldı.

Kongre’nin açılış programının ardından; Sebze ve Hububat Kümeleri ile STH programından katılım sağlayan 52 temsilci, 500’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi.

7 Haziran Çarşamba günü yapılan ISF (International Seed Federation) Genel Kurul Toplantısında Üyemiz May Tohum yetkili temsilcisi Hamdi Çiftçiler ISF İcra Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Üyemiz Sayın Hamdi Çiftçiler’i tebrik eder, görevinin Ülkemiz ve Sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz.