TSÜAB ve Azarbaycan Toxumçular Assosiasiyasi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

25.05.2023

TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yunus Yumuşak ve Yekta Atalay ile birlikte Azarbaycan Toxumçular Assosiasiyasi (ATA) Başkanı Madina Aliyeva’yı misafir etti.

TSÜAB tarafından yapılan sunumlar ile Türkiye tohumculuk sektörü hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.  

*

Ziyarette Türkiye ile Azerbaycan arasında yürütülecek yeni projeler, Azerbaycan’da öğrenim gören Ziraat Mühendisi adaylarına Türkiye’de uygulamalı tohumculuk eğitimi verilmesi, tohumculuk sektöründe yeni teknolojiler kullanılarak verimliliğin artırılması ve ilgili mevzuatların iyileştirilmesi gibi iş birliği konuları gündeme taşındı. 

Gençer ve Aliyeva, ortak çalışmalarda TSÜAB, ATA ve ECOSA (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Tohumcular Birliği) gibi meslek kuruluşlarının önemli olduğunu belirterek, özel sektör tohumculuk firmalarının, üretimlerini ve ticaretlerini geliştirmeye yönelik fuar, çalıştay, tarla günü, eğitim programı gibi faaliyetlerin meslek kuruluşları vasıtasıyla tohum firmalarına duyurulmasını kararlaştırdı.

Görüşmelerin ardından, TSÜAB ile ATA arasında iş birliğini geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı.

Aliyeva görüşmelerde iki ülke arasında ortak projeler geliştirilmesi ve ticaretin kolaylaştırılması amacıyla Azerbaycan Tarım Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağının altını çizdi.

Madina Aliyeva TSÜAB ziyaretinin ardından TÜRKTOB ve ECOSA Yönetim Kurulları ile bir araya gererek Azarbaycan Toxumçular Assosiasiyasi adına ECOSA’ya üyelik başvurusu yaptı.

Sayın Aliyeva, TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray Gençer ve TSÜAB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir’i ziyaret ederek, iki ülkenin tohumculuk sektörünün mevcut yapısı hakkında görüş alışverişinde bulundular.